Quattrociocchi - Olivastro BIO 2024
Marque: Quattrociocchi
AWARDS AND CERTIFICATIONS
DESCRIPTION
L'huile d'olive extra vierge Olivastro est née dans les terres de Ciociaria, dans le bas Latium, ici la famille Quattrociocchi produit cette huile de haute qualité à partir d'olive 100% Itrana. L'huile est de couleur jaune d'or avec des reflets verts.
INTENSITY: Intense Fruity
AROMA AND FLAVOR
This oil has a fruity aroma enhanced by complex notes of grass, artichoke, green tomato and apple. Its flavor is pleasantly balanced in bitter and spiciness with hints of green almond.
FOOD PAIRINGS
Garden Salads, Raw Vegetables, Roasted/Grilled Veg, Legumes, Broiled Fish, Grilled Fish, Aged Cheese, Pasta, Sauces, Pizza
With Order value of more than CHF 170, shipping is for free
Company ranking Flos Olei 2020 100/100 |
2019 - Medium Fruit - Special Mention |
2018 Leone D'Oro - Social Award - 1st Place |
2018 L'Orciolo d'Oro - Intense Fruit (Italian Organic) - 1st Prize |
2018 Aipo D'Argento IOOC - Medium Fruity (Italian) - 1st Place |
2018 Gambero Rosso Oli d’Italia - Best Intense Fruity 2020 Gambero Rosso Oli d’Italia: 2 foglie rosse |
2020 Bibenda: 5 gocce |
Fiche technique
- Région
- Lazio
- Type
- Monocultivar
- Variété
- Itrana
- Année de mouture
- 2024
- Polyphénols (mg/Kg)
- 600 - 700
- Acidité
- 0.21 - 0.25
- Peroxyde MQE
- 5.1 - 7.5
- Capacité
- 0.5
- Certifications
- BIO
- Intensité
- Fruité intense